Oldalak

Oldalak

2019. november 15., péntek

Jeruzsálemi céklapüré

Vannak azok a receptek, amiket az inernet nagy szelleme néha csak úgy eléd sodor, és azonnal tudod, hogy ezt azonnal meg is megcsinálod. Aztán jön ohhmmm, ha ilyen finom a "meghekkelt" változat, akkor mennyire lehet finom az eredeti.. és már tudod is, hogy muszáj beszerezned minden original hozzávalót, mert neked az is, az is kell!

Először leírom a saját konyhámban felelhető dolgokból összerakott meghekkelt Jeruzsálemi céklapüré receptjét, aztán jön az igazi is természetesen a szuperszónikusan jó blog linkjével együtt.



Hozzávalók:
1 db cékla
1 kis doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek zabkorpa (lehet darált zabpehely is)
1 doboz cottage cheese


A céklát megfőzöm sós vízben, leszűröm minden más hozzávalót (a zabkorpán kívül) egy mixer edénybe teszek és botmixerrel alaposan ledogozom. Végén hozzákeverek 1 ek zabkorpát, amitől szépen be fog pürésedni.

Eszméletlen finom lett, annyira, hogy én sült pisztráng mellé ettem, a végén jobban fogyott, mint a hal :D

Eredeti Jeruzsálemi céklapüré:
150 g főtt/sült cékla
2 gerezd fokhagyma
125 g görög joghurt
200 g friss kecskesajt
1/2 kávéskanál só
2 teáskanál zaatar fűszerkeverék
1 teáskanál olívaolaj
Recept a pinkcékla.hu-ról való, imádat van ezerrel! Receptet a linken eléritek, érdemes kipróbálni mindkettőt: Jeruzsálemi céklapüré kecskesajttal



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése