Oldalak

Oldalak

2019. október 25., péntek

Szénhidrátcsökkentett aszalt paradicsomos olivás zsemle

Cukorbarát, kulináris zsemlét sütöttem még szerdán ráérős jó dolgomban, a heti reggeli és tízórai meg volt oldva. Aki kedvet kap hozzá a hétvégén az nem fogja megbánni a bíbelődést ígérem.


Hozzávalók:
300 g Dia-wellness 50%-al ch csökkentett liszt
1,5 dl sovány tej
1 dl víz
40 g aszalt paradicsom
5-6 szem töltött olíva bogyó
3 kk instant élesztő
1 kk só

A tejet langyosítom, hozzáadom az élesztő port, 1 tk lisztet, felfuttatom. 

A liszthez keverem a sót, az aprított asztalt paradicsomot, darabolt olíva bogyót, futtatott tejet és a vizet.

Alaposan kidagasztom kézzel vagy géppel, meleg helyen duplájára kelesztem. 

Ezután felülről behajtom a zsemletésztát középre, fordítom, behajtom középre..egészen addig, amíg újra egy masszív cipót kapok. 

Újra kelesztem duplájára. Kelesztési idő nálam 2 x 1 óra volt, de konyha/időjárás függő, a lényeg, hogy mindig minimum duplájára keljen.

Hat felé vágom a tésztát, kis zsemléket készítek. Ha van még türelmed, és nem vagy veszett éhes, akkor a zsömiket is keleszd újra, ha éhes vagy, mint egy rozsomák, ahogy Én is, akkor így is sütheted és akkor tömör gyönyöröket fogsz kapni. A különbség csak annyi lesz, ha újra keleszted levegősebb, lazább, ha nem keleszted újra, akkor tömör zsemléket kapsz. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Teszek hozzá még egy kicsi cseréptálat is vízzel.

190°C-os sütőben sütöm hőlégen 15 percet.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése