Oldalak

Oldalak

2019. október 11., péntek

Fahéja almafánk szénhidrátcsökkentve

Pénteki egytál leves mellé tökéletes levezető a fahéjas almás fánk, amit megbolondítottam alaposan fahájjal, 50%-al csökkentett liszttel, hozzáadott cukor mentesen.


Hozzávalók:
2 db alma ( nálam hámozva 308 g)
200 g Dia-wellness 50%-al csökkentett liszt
2,5 dl sovány tej
1 kk instant élesztő
2 tojás sárgája
2 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
fahéj ízlés szerint

Az almát nagyra reszelem, alaposan kinyomkodom.

Langyos tejben felfuttatom az instant élesztőt az édesítőszerrel. Hozzáadom a  kimért liszthez és a tojássárgájákhoz, hozzáadom a kinyomkodott reszelt almát is. Ízesítem fahéjjal, nálam alaposan megborult. Kidagasztom, meleg helyen hagyom kelni kb 1 órát. 

Kanállal vagy fagyis kanállal kis halmokat készítek egy sütőpapírral bélelt tepsibe, 190°C-on hőlégen aranybarnára sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése