Oldalak

Oldalak

2019. szeptember 11., szerda

Vajon sült puffancsos zöldségek halak mellé

Kivételesen nem a főfogás a téma ma, hanem az örök nagy kérdés mi legyen a köret halak mellé, ami diétás, ugyan akkor laktató is, ha már a hal olyan gyorsan megemésztődik.


Hozzávalók:
200 g bébirépa
1/2 -1/2 piros-zöld színű kaliforniai paprika (összesen 150 g)
1 db cukkini (156 g)
1 ek szóbahőmérsékletű teavaj


Mini puffancsokhoz:
2 tojás
2 ek zabkorpa (30 g)

Bármilyen fűszer, ha szeretnéd 1-2 csipet
(ha több puffancsot szeretnél minden tojáshoz 1 ek zabkorpa kell)

A répát éppen egy ici-picit megfőzöm, közben egyforma hosszúra szeletelem az összes többi zöldséget. Egy nagy serpenyőbe teszem a vajat, legmagasabb hőfokon lepirítom a zöldségeket. Nem keverem fakanállal, hanem inkább rázom. A vége felé megsózom. Fűszert nem tettem rá, mert szerintem a teavajnak önmagában finom íze van.

Kiveszem a zöldségeket, helyükre a kiskanállal laposra szaggatott puffancsok kerülnek. Aranybarnára sütöm és kész.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése