Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 16., péntek

Harcsa erdőmester módra

Ma halas hangulatomban voltam, úgyhogy összedobtam, cuccoltam egy kis afrikai harcsa filét erdei avar hangulatra. Igazából még nem forrt ki, hogy mi legyen a végleges neve majd a fb oldalon jöhetnek rá a javaslatok.


Hozzávalók:
300 g afrikai harcsa filé
1 db kápia paprika
4 nagy fej csiperke gomba (200 g)
1 nagy csipet szárított vargánya
sok-sok frissen őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 ek olivaolaj

A gombát apróra vágom, ahogy a kápia paprikát is, hozzáadom a szárított vargányát. 1 ek olajon addig sütöm, amíg minden vizet elpárologtat.
Egy kis serpenyőt olivasprével kifújok, vöröshagyma szeletekkel kirakom. Ráfektetem a sózott, halfűszerrel meghintett harcsa filét. A halat befedem a gombás cuccal. 
Előmelegített sütőben 220 °C-on sütöm, amíg a hal láthatóan átsül.

A halnak a kétféle erdei gombától igazi erdő íze és illata lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése