Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 3., szombat

Gyöngyöző rozéval pácolt kacsa fűszeres szilvaágyon.

Mire ez a poszt megjelenik én már kitudja épp hol bringázok, remélem ebédre azért hazaérek, mert tegnap este már a férjem megsütötte a kacsa specialitását, amihez csak Ő ért igazán..Persze alaposan leteszteltem, hogy tényleg, biztosan és tutira finom-e. Hát jelentem az volt, úgyhogy igen nagy motiváció a gyors hazatekerésre.


Hozzávalók:
2 dl gyöngyöző rozé bor
kb 1,5 kg szilva
1-1 tk őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt narancsos kacsa fűszerkeverék
2 db kacsacomb
2 db kacsamell


Kacsát só és minden nélkül nyakon öntötte rozéval, aztán szépen ott is hagyta pácolódni, szerintem 1,5 órát, de simán többet is kibír, sőt!

A szilvát gyerekem kimagozta, a fűszerekkel alaposan elkeverem, egy cserép tálba tette. A kacsáról a férjem leöntötte a rozét, megsózta és a fűszeres szilvára rakta. Lefedte a cseréptálat, max hőfokon  30 percet sütötte, ezután levette cseréptál tetejét, tovább pirította 200°-on szafttal locsolgatva.
Sült szilvával és krumplipürével tálalta. (nekem karfiol rizs jutott)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése