Oldalak

Oldalak

2019. augusztus 8., csütörtök

Fahéjas korpás keksz

Tegnap kérésre megszületett a sós zabkeksz kistestvére: édes fahéjas korpás keksz, az édes szájú diétázók örömére.


Hozzávalók:
200 g zabhely darálva
100 g zabkorpa
2 tk fahéj
3 ek Dia-Wellness cukorhelyettesítő
1 tojás
50 g teavaj
1,5 dl víz

Először a lisztet, korpát, sütőport, édesítőszert és fahéjat dolgozom el egymással, eztán hozzáadom a  tojást, vizet, olvasztott vajat és alaposan eldolgozom az egészet, egy ragacsos masszát kell kapni. Ezt a masszát pihentetem 3-4 percig, majd gyúrható gombóccá gömbölygetem. Nagyon vékony keksz vastagságúra nyújtom, a legegyszerűbb két szilikonlap vagy két sütőpapír közt nyújtani. 25 részre osztom és sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.

15 perc 190°C-on, ezután hőlégen tovább 190°C-on még 15 percet.

1 db korpás keksz:
Kalória: 59 Kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 2,6 g
Szénhidrát: 6,5 g






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése