Új helyen nyaralunk, ahol kiderült nincs sütő, és amikor nincs sütő, akkor tuti az összes bögrés süti beugrik a fejemben, amit gyorsan le lehetne sütni a családnak esti lazulás utáni lazulásra.. sütő sincs, gofri sütő sincs, melegszendó sütő sincs, mérleg pláne nincs, de szerencsére van rezsó, egy darab kissé kopott serpenyő és kanál is, úgyhogy a gyors kavart süti kanalas, serpenyős gofrivá változott.
Hozzávalók:
1 kis doboz laktózmentes túró (250g)
2 tojás
2 ek 4x-es édesítőszer
5 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
kb 1 dl tej
1 tk olaj
Feltéthez:
25 dkg laktózmentes túró
1 ek laktózmentes joghurt
ízlés szerint 4x-es erősségű édesítőszer
gyümölcsök (nálam ribizli, sárgadinnye, görögdinnye)
A sütőport elkeverem a liszttel. A tojást, a túrót, az édesítőszert és az olajat villával alaposan eldolgozom, hozzáöntöm a sütőporos zpl-et. Utólag eszembe jutott, hogy nagyon kemény a tészta és a tejet kifelejtettem, úgyhogy ez a végén került bele és mivel nincs mivel mérni ezért saccra 1 dl.
Mivel kopott a serpenyő ezért kicsit kiolajozom, nehogy leégjen és az egész masszát beleegyengetem. Alacsony hőmérsékleten (6 ból 2-en) fedő alatt addig sütöm, amíg a gofri teteje el nem kezd sülni, megfordítom.
Ha sokáig áll a gofri alap, akkor zpl megszívja magát és visszasűrűsödik, nyugodtan adj hozzá még tejet, de óvatosan.
Amikor kész, joghurttal és édesítőszerrel kikevert túróval meghalmozom, bármilyen gyümölccsel díszítem.
3 nagy darabra elegendő mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése