Eljutottam abba az időszakba amikor a legkisebb sáskám is már csak azt tudja kántálni a mi legyen az ebéd című lemezemre, hogy hús! Azt mondják kolléganőim ez még csak a kezdet, pedig már ez is teljesen kiakasztó, bármennyit főzök, abból valahogy sosem elég. Ha nagyon tuti vagyok 2 napig kitart a kaja..na a mostani recept nem tartozik ez utóbbiak közé.
Hozzávalók:
500 g csirke mell filé
só
1 ek natúr laktózmentes joghurt (60g)
mexikói fiesta fűszerkeverék
2 dl basmati rizs (160 g)
1 dl főtt kukorica (70 g)
2 db csirkemellet lapján 3-3 szeletre vágok, nem klopfolom, csak pár helyen bevágom a vastagabbakat késsel, hogy gyorsabban megsüljön. Sózom, jó alaposan megszórom mexikói fiszta fűszerkeverékkel, teszek még hozzá 1 ek natúr laktózmentes joghurtot, hogy a hús ne legyen száraz, mert olajat nem fog kapni.
A grill vas serpenyőben fedő alatt elkezdem lesütni, amikor már a keletkezett lé kezd elfogyni alóla leveszem a fedőt és meggrillezem a húsokat. Ha nincs fűszer keveréked vagy nem tudod beszerezni, akkor kevéske vegetát keverj egy csípős fűszerpaprikával, chili pehellyel, őrölt köménnyel. Szerintem ne hajolj a gőz fölé szimatolni, mint az egyszeri, mert kimarja a szemed :D
Közben készítheted a köretet, ami egy teljesen snassz kukoricás rizs, de basmati rizzsel készítve, mert annak a legjobb a glikémás indexe. Ha hozzám hasonlóan még fogyasztó szakaszban vagy, akkor a köretet etesd meg nyugodtan a családdal és vegyes zöldségekkel nyomd a husit.
A hús egész mennyisége köret nélkül:
Kalória: 634 Kcal
Fehérje: 114 g
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 2,3 g
A kukoricás rizs egész mennyisége:
Kalória: 644 Kcal
Fehérje: 18 g
Zsír: 6 g
Szénhidrát: 141 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése