Köretek királynője, a vegán ételek és diétázok álma ma alakot öltött: friss fűszerrel megbolondított, lassú felszívódású zabpehely bundában.
Húsmentes hozzávalók:
160 g brokkoli rózsa
só
Joghurtos panírhoz:
1 tojás
1 kis doboz natúr laktózmentes joghurt (150 g)
1 dl jelölten gluténmentes zabpehely (50 g)
1 gerezd fokhagyma
koriander levél
só
Először a joghurtos panírt állítom össze: aprítom a koriander levelet és a fokhagymát is, ezután csak úgy lazán mindent alaposan elkeverek. Hagyom addig állni amíg a brokkoli megfől.
A brokkolit sós vízben félig megfőzöm, vigyázni kell ne legyen teljesen megfőzve, mert a sütőben még úgyis puhul.
A rózsákat teáskanállal alaposan beborítom a joghurtos panírral. Sütőpapírral bélelt vagy olivaolajjal vékonyan kikent kis cserépedénybe teszem. 170°-on sütöm 15-20 percet, csak addig mag aranybarna színt nem kap.
Egész mennyiség:
Kalória: 435 Kcal
Fehérje: 19,8 g
Zsír: 9,1 g
Szénhidrát: 35,5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése