Oldalak

Oldalak

2019. március 6., szerda

Húshagyó omlett

Mai túlzsúfolt napomat egy tartalmas, laktató tojáscsodával jutalmazom, kicsit korán elkészültem vele, úgyhogy ebédre már hidegen eszem, de bánja kánya, csak dél legyen már!


Hozzávalók 1 nagy serpenyőhöz:
10 dkg édes, kicsi paradicsom
12 dkg brokkoli rózsa
30 g jelölten gluténmentes zabpehely
8 tojás
nagy csipet só vagy ízlés szerint
Bármilyen fűszer amit szeretnél
1 ek kókuszolaj

A tojásokat sóval felverem, hozzáadom a zabpelyhet, hagyom állni amíg a zöldségek elkészülnek.

Brokkoli rózsákat sós vízben felteszem főni.

10 dkg paradicsomot 1 ek kókuszolajon fedő alatt alacsony hőmérsékleten lesütök, amíg a brokkoli megfől.A serpenyőbe teszem a brokkoli rózsákat kicsit együtt sütöm a paradicsommal. Ráöntöm a zabpelyhes tojást, nagyon alacsony hőmérsékleten (nálam a 14-ből 5-ön), fedő alatt gőzben készre sütöm. A fedőt ne emelgesd le, mert akkor kiszökik a gőz.

Egész mennyiség:
Kalória: 897 Kcal
Fehérje: 63 g
Zsír: 56,7 g
Szénhidrát: 26,8 g

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése