Oldalak

Oldalak

2019. február 7., csütörtök

Pizzahajó diétásan

Második nekifutásra készül a pizzám egyrészt, mert ch csökkentett ide vagy oda nagyon laktatóra sikerült, másrészt, mert az első nekifutásnál egy teljesen átlagos feltétet tettem a pizzára sütés után derült ki, hogy erre bizony háromszor annyi cucc kell..nem volt mit tenni újra kellett egy pizzahajót sütnöm és falnom :D


Pizzahajó hozzávalói:
90 g gluténmentes lisztkeverék csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksüteményhez
10 g jelölten gluténmentes zabpehely
2 g só
1 tojás
80 g víz
8 g almaecet
1 tk kókuszzsír

Feltéthez:
Házi pizzakrém
10 szem fekete olajbogyó
1/4-ed lila hagyma
80 g szilvaparadicsom (3 db)
200 g cukkini
100 g csiperke (8 db)
Ha szeretnéd tehetsz rá sajtot is.

A pizzatészta hozzávalóiból elkészítem a tésztát úgy, hogy előbb a száraz alapanyagokat elkeverem, külön elkeverem a nedves alapanyagokat, majd az egészet összeöntöm és jó alaposan eldolgozom. Hagyom állni legalább 15 percet, addig minden zöldséget felaprítok.

A tésztát kinyújtom, sordófára feltekerem és átteszem egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Lekenem pizzaszósszal. Ráhalmozom az apróra vágott zöldséget, olivabogyót és bazsalikomot. Soknak fog tűnni a zöldség, de összefog sülni minden, úgy kell a halmot elrendezni, hogy a felhajtott tészta szélébe is jusson. A pizza szélét felhajtom, akár egy galettenek, minél nagyobb a hajtás annál nagyobb lesz a hajó pereme, mert sütés közben ki fog nyílni akár egy rózsa.

180 °C-on sütöm 35 percet. Fogyasztás előtt mehet még rá házi pizzakrém.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése