Kemény csajoknak megérkezett a paradicsomos húsgombóc kis húga, egyszerre könnyű és egyszerre vad.
Hozzávalók:
1 padlizsán (220 g)
1 tojás
4 ek jelölten gluténmentes zabpehely (40g)
2 gerezd fokhagyma
csipet őrölt szerecsendió
só
1 kk csilipehely
1 kk piros édesnemes fűszerpaprika
10 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 kk kókuszzsír
4 dl sűrű darabos paradicsomlé
tálaláshoz 10 dkg főtt édesburgonya
A padlizsánt leszeletem, grill serpenyőben grillezem. aprítógépben ledarálom.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, sót, tojást, csilipelyhet és a zabpelyhet, a csipet szerecsendiót, fűszerpaprikát. Alaposan elkeverem, hagyom állni 15 percet.
Zablisztben megforgatva golyókat formázok, 1 kk kókuszzsírral kikent tapadásmentes tepsiben rázogatva kérgesre pirítom. Felöntöm a paradicsomlével, öntök hozzá 2 dl vizet, fedő alatt 10 perc alatt megfőzöm a tüzes golyókat. A paradicsom sűrűsödjön vissza ennyi idő alatt, ha úgy látod, hogy hígabb a paradicsomleved, akkor egyáltalán ne adjál hozzá vizet. Az enyém annyira sűrű volt, alig jött ki az üvegből ezért muszáj volt vizezni, hogy ne égjen le. Ha nem szeretnéd a padlizsán héját, akkor nyugodtan hámozd meg grillezés előtt.
Egész mennyiség:
Kalória: 545 Kcal
Szénhidrát: 69,9 g
Fehérje: 22,8 g
Zsír:15,6 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése