Oldalak

Oldalak

2019. január 26., szombat

Szezámos kínai csirke

Kora reggel óta megy a sütő, lassan kész leszek pár napi előre főzéssel így a vasárnap a pihenésé lehet végre. A fiúk kívánsága szerint, hogy jó mázas legyen a csirke van benne méz is, így arra gondoltam, hogy ma is be kell iktatnom egy brutális edzést, de nagyon úgy néz ki nem lesz gond a diétával, mert kettő combnak már most hűlt helye.


Hozzávalók:
6 db csirke alsó comb
4 ek jelölten gluténmentes szójaszósz
1 tk só
1 ek étolaj
1 tk kínai ötfűszer
1 ek akácméz
2 ek szezám mag

A csirkecombokat sózom, hozzáadom az olvasztott mézet, szójaszószt, étolajat, kínai öt fűszert. Hagyom 1 órát pácolódni. Sütőpapírral bélelt kis tepsiben vagy jénaiban elrendezem a combokat, ráöntöm a pácot is.

200°C-on sütöm 2-3x átforgatom, meglocsolom addig, amíg mázas színt nem kapok.
Sütőből kivéve, szezámmaggal alaposan megszórom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése