Oldalak

Oldalak

2019. január 12., szombat

Pulyka raguleves gluténmentes májgaluskával

Elmaradhatatlan vasárnapi húsleves most a hétvégén raguleves formájában került az asztalra.


Hozzávalók:
1 bébi pulyka apróléka
2 közepes sárgarépa
1 nagyobb petrezselyem
1 kicsi vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 szelet zellergumó
1 kis darab tv paprika


Gm galuskához:
50 g basmati rizs nagyra darálva
20 g rizsliszt
40 g pulyka máj
1 tojás
só, bors

A leveshez a húsokat 3 l-es fazékba felteszem főni, amikor habozni kezd lehabozom szűrővel. Besózom, újra habozom, bezöldségelem. Amikor felforrt teljesen leveszem a hőfokot, hogy éppen csak gyöngyözve főjön. kb 2,5-3 órát fedő alatt így főzöm készre.

A gm galuskához a májat egy recés késsel resztelem, hozzáadom a tojást, rizsdarát, rizslisztet, sót és borsot. Kicsit hagyom állni, hogy a liszt dagadjon a masszában. Lobogó vízben kis kanállal szaggatva megfőzöm.

Gm galuska egész mennyiség:
Kalória: 380 Kcal
Szénhidrát: 55,9 g
Fehérje: 20,2 g
Zsír: 9 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése