Emlékszem gyerekkoromban nagyon szerettem a puncskockát, de hát sajnos szegény fincsi süti iszonyat cukros és kekszes így muszáj volt átalakítanom, hogy diéta kompatibilisebb legyen. És hurrá, teljesen jól sikerült.
Hozzávalók 12 db-hoz:
50 g jelölten gluténmentes zabpehely
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 ek rumaroma
30 g jól átmosott mazsola
50 g kókuszreszelék
15 dkg (kis db) cékla
1 tk cukormentes kakaóport tehetsz még bele fokozni az élvezetet, mert ugye az igazi puncskockában is van, nekem az sajna nem volt itthon.
A cékla legyen minél fiatalabb, bébi fajta. Mielőtt elkezded reszelni, kóstold meg ne legyen túl föld ízű, mert akkor elviszi a golyócskák ízét. A céklát mosom, apró lyukon reszelem, annyira aprón, mint a sajtreszelő. Meghagyom a levét mindenét ahogy van.
A mazsolát megmosom, egyrészt, mert borzasztó koszos, másrészt, mert tiszta cukor kívülről, aprítom, hozzáadom az összes többi hozzávalóval együtt a céklához.
Alaposan elkeverem, beteszem a hűtőbe. Minél tovább áll annál jobban összeérnek az ízek.
Golyókat alakítok belőle, kókuszba hempergetem.
Egész mennyiség:
Kalória: 683 Kcal
Szénhidrát: 71 g
Fehérje: 11,3 g
Zsír: 35,7 g
1 db puncsgolyó:
Kalória: 56,9 Kcal
Szénhidrát: 5,9 g
Fehérje: 0,9 g
Zsír: 2,9 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése