Oldalak

Oldalak

2019. január 29., kedd

Kel krokett

Ó de bizony ez kel krokett... hát nem mondom, hogy a gyerekek vagy a férfiak kedvence lesz ez a recept, de nekem nagyon bejött. Meglepően laktató, ebédre 6 darabot ettem csak úgy magában tartárral és majd kipukkadtam.


Hozzávalók:
20 dkg kelkáposzta
2 nyers tojás
3 főtt tojás
só,
frissen őrölt tarka bors,
csipet köménymag por
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (40g)

2 ek jelölten gluténmentes zabpehely forgatáshoz (30g)

A kelkáposztát aprító gépben leaprítom, sózom, borsozom, fűszerköményt teszek hozzá és aprított fokhagymát. Hozzáütök 2 nyers tojást és hozzáadom az aprított főtt tojásokat, a két ek zablisztet is.
Mindent alaposan eldolgozok, hagyom állni 10-15 percet.
Apró pici mozdulatokkal, ahogy a videóban is látszik kroketteket készítek, zabpehelybe forgatom.

200°C-on sütöm 30 percet. Tartár mártással tálaltam.

Egész mennyiség 14 db:
Kalória: 708 Kcal
Szénhidrát: 51,5 g
Fehérje: 46,9 g
Zsír:30,1 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése