Oldalak

Oldalak

2018. december 28., péntek

Részeges aszalvánnyal töltött vesepecsenye

Nem lesz túl bloggeres amit írok, de maradék étellel fogok dicsekedni.
Hosszú évek óta ez az egyik elmaradhatatlan karácsonyi sültjeink egyike, még soha-soha nem sikerült lencsevégre kapni, annyira finom, annyira illatos egyszerűen képtelenség fotóval bíbelődni. Szabályosan T-Rex módjára rontunk rá szegény sültecskére. Most hihetetlen módon a két töltött vesepecsenyéből ennyi megmaradt, de csak, mert két napig nem voltunk itthon...Fázisképek és grammra pontos értékek nincsenek, mert férjem kezemunkáját dicséri ez a gyönyör, viszont nagyon könnyen elkészíthető és nem lehet elrontani.


Hozzávalók:
2 db sertés vesepecsenye
1 nagy férfi marék aszalt sárgabarack
1 nagy férfi marék aszalt szilva
kb 1,5 dl rose bor
2 zcs szeletelt bacon szalonna

A húst késsel óvatosan felszúrta a férjem, belül megsózta. Az aszalványokat nagyra darabolva borral flambírozta. (Kiégette belőle az alkohol nagy részét.) A flambírozott aszalványokat a vesepecsenyébe töltötte. Nyitott végét hústűvel lezárta. Szeletelt bakon szalonnával körbetekerte minkét húst, majd 1,5 órát párolta fólia alatt alsó-felső sütésen 180°C-on. Ezután levette a fóliát és infrasütésen 200°C-on sütötte annyi ideig, hogy minden oldala piros legyen, közben a húst mindig másik oldalára fordította. (ezen a programon a hús nem szárad ki, hanem igazán szaftos lesz)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése