Olyan konyhai eljárást hozok ma nektek, amiről lehet még nem hallottatok. Én 18 évvel ezelőtt láttam ezt a praktikát anyósomtól, akkor még lehetett minden boltban 2 kg-os liszteket venni. Mivel anyósom rengeteg házi tésztát gyúrt a családnak és lakodalmakba is így sok-sok zacskója maradt, amit fel is használt töltött csirke sütésre, de hogy milyen finom omlós töltött csirkét sütött így... hmm. Amikor ezt meséltem tegnap a fiamnak, azonnal fel kellett hívni anyósomat, hogy lehet-e a mai lisztes zacskókkal is így sütni, képzeljétek lehet!! Úgyhogy neki is fogtam csirkecombokat két 1 kg-os zacskóba megsütni. Gyerekem egyfolytában a konyhába sündörgött, teljesen oda volt, alig várta, hogy kiszedjem és ehesse végre a "mama féle sült csirkét".
Hozzávalók:
1 kg-os kiürült lisztes zacskó (gm esetén, olyan zacskó, ami belül nem nylonos)
3-4 db csirkecomb
só
bármilyen fűszer, nálam Garam masala
szójaszósz (elhagyható)
1 ek étolaj
A csirkecombokat sózom, fűszerezem, olajjal és szójaszósszal locsolom. Jól elmasszírozom az olajos pácot. Beteszek egy lisztes zacskóba 3-4 combot. 30 percet sütöm 200°C-on. Anyósom azt mondta addig süssem így, amíg a zacskó el nem kezd barnulni. Azután kibontom a zacskókat és tovább sütöm pirulásig.
FIGYELEM!! A LISZTES ZACSKÓN VALÓSZÍNŰ ÁTLÁTSZÓS RAGASZTÓ IS VAN, AZT NE FELEJTSÉTEK EL LESZEDNI!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése