Oldalak

Oldalak

2018. december 24., hétfő

Gyöngyöző roseval sült vargányás pulyka

Karácsonyi asztal szinte elképzelhetetlen pulyka nélkül, ha még nincs ötleted a töltelékhez, akkor próbáld ki bátran ezt.


Hozzávalók:

4 kg-os bébi pulyka bontva

Töltelékhez:
10g szárított vargánya
30 dkg csiperke apró kockákra vágva
15 dkg padlizsán apró kockákra vágva
2 tojás
30 g száraz hántolt köles
petrezselyem zöld jó sok

frissen őrölt vegyes bors
50 g reszelt zeller gumó

Páchoz:
4-5 ek olaj

1 narancs leve
1 dl gyöngyöző száraz rose
rozmaring ágak

A pulykát belülről és kívülről is olajjal megkenem, sózom, így hagyom pár órát hideg helyen, hogy a só és az olaj átjárja A fenti töltelékkel megtöltöm, jut belőle a nyaki részhez is. A zöldségek nedvességét a szárított vargánya és a köles fogja felvenni, ha nincs szárított vargányád 50g kölest tegyél hozzá.

Meglocsolom narancslével és 1 dl roseval. Újra sózom. A savasság segít a gyorsabb sülésben és omlóssá teszi a húst. kb 3,5 órán át sütöm 200°C-on fedő alatt, 20-30 percenkénk a szafttal meglocsolgatva.
Fedő nélkül 180°C-on pirulásig még kb 30 percet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése