Engem a karácsonyi húst-hússal dőzsi eléggé eltelített ahhoz, hogy ma már egy cseppet se kívánjam ebédre, vegán ételre vágytam. Persze a fiúk már megint nem értették miről beszélek, ők teljesen jól el vannak ezzel a ragadozó életmóddal, így aztán a mai ebéd ajánlóm egyes egyedül az enyém lett. Engem kifejezetten felüdített.
Hozzávalók:
15 dkg édesburgonya
20 dkg karfiol rózsa
3 dkg zeller gumó
1 dl kókusztejszín
só
1/2 kicsi fej vöröshagyma
1 ek olaj
csipet köménymag
1 tk currypor
1 tk őrölt római kömény
3 db koktél paradicsom
1 db babérlevél
Olajon lepirítom a vöröshagymát, hozzáteszem a kockázott édesburgonyát, kockázott zeller gumót, fűszereket, sót, felöntöm 1 dl vízzel és készre főzöm. Amikor megfőtt a babérlevelet kiveszem, botmixerrel eldolgozom. Beleteszem karfiol rózsákat, félbevágott paradicsomot, addig főzöm amíg megpuhulnak a zöldségek. Felöntöm 1 dl kókusztejszínnel, egyet forralok rajta és kész a könnyű ebéd.
Egész mennyiség:
Kalória: 625 Kcal
Szénhidrát: 38,8g
Fehérje: 10,3
Zsír: 35,3g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése