Oldalak

Oldalak

2018. június 22., péntek

Kínai édes-savanyú (Vegán)

Eltökéltem, hogy az egyik nagy kedvencem a Kínai édes-savanyú csirkét meg vegánozom, de úgy, hogy még tészta se legyen benne, merthogy ma kifejezetten lusta voltam Ch csökkentett tésztát gyártani. Tökéletes lett, csak ennyit mondhatok! Sőt még annyit is mondhatok, hogy ha éhség gyötör, akkor ebből szinte bűntelenül nasizhatsz.


Hozzávalók:
1 db =25 dkg cukkini
 25 dkg vastag húsú színes paprikák
1 db közepes vöröshagyma
2+1 fakanál négyszeres erősségű édesítőszer
2+1 ek fehérborecet
2 ek étolaj

2 karika ananász kockázva (én ma kihagytam)

+ adagonként tészta helyett 1 cukkini. (Összesen tehát 2 adag ebédhez 3 cukkini =75 dkg)

A tészta helyettesítő cukkinit lefaragom spirál reszelőn, lesózom és addig hagyom állni a sóban amíg sütöm az édes-savanyút.

A vöröshagymát apróra vágom, olajon lepírítom egy serpenyőben. Hozzáadom az ujjnyi kockára darabolt paprikát és cukkinit. Öntök rá 2 ek fehérborecetet és 2 fakanál édesítőt, csipet sót. Így sütöm rázogatva legmagasabb hőfokon amíg felére összesül. Mielőtt levenném teszek hozzá még 1 ek fehérborecetet és 1 fakanál édesítőt, kb 2 percig még sütöm, hogy az erős ecet szagból párolódjon, ezután már kész. Kiszedem egy tálba.

A mosatlan serpenyőmbe amiben minden íz benne maradt, beleteszem a jól kifacsart cukkinitésztát, ugyanazon a hőmérsékleten lesütöm, kb 1-2 perc az egész.

Eredetileg tettem volna bele 2 vastag karika kockázott ananászt is, de mivel délután még gyümit eszek úgy döntöttem az ebédre most kihagyom, nem akartam egy nap túl sok fruktózt enni. Az ananász viszont még nagyon jót tett volna az édes savanyúnak, ha gondoljátok tegyetek bele nyugodtan.

Egész mennyiség:
Kalória: 420 Kcal 
Szénhidrát: 30,7 g

*IR, PCOS, fogyás estén egy nagyon klassz ebéd, bár Ir diétában ki kell pótolni úgy, hogy 40 vagy 50 g ch-t kapj ebédre én barna bulgúrral tenném. Vacsorára viszont így ahogy van tökéletes. Az egész lassú felszívódású ch.

*Gastritis, gyomorfekély, GERD esetén a vöröshagymát sütés előtt le kell sózni, hagyni amíg levet ereszt, kinyomkodni és így lehet használni tovább.

Jó étvágyat kívánok!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése