Oldalak

Oldalak

2018. május 3., csütörtök

Medvehagymás pupusas két élete

A pupusas a tortilla egyik változata, eredetileg kukoricalisztből készül forró olajjal kikent serpenyőben sütik. Az én töltött tésztalepényem kicsit másképp készül ugyan nem kukoricalisztből viszont garantáltan isteni finom. Az egyik változat szerint, hogy diétásabb és kalóriaszegényebb legyen, a sima fehér lisztet kiválthatom teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és túróval, a másik változat gluténmentesen készül Szafi hajdinás kenyér lisztkeverékkel. Mindkettő nagyon finom a közös vonás annyi lesz, hogy nem olajban-serpenyőben sütöm ki őket, hanem melegszendvics sütőben.


        
Szénhidrátcsökkentett pupusas:
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg laktózmentes túró
1 tojás fehérje
Késhegynyi sütőpor
Kevés víz

A hozzávalókból tésztát gyúrsz, vékonyra nyújtod. Négyzetekre vágod, a négyzetek felébe, tölteléket teszel, ráhajtod a másik felét, lekened olajjal. Előmelegített melegszendvics sütőbe készre sütöd pár perc alatt.

Töltelék hozzávalói:
Bármi, amit szívesen ennél..ez a variáció krém nélkül készült: sajt, metélőhagyma, kolbász, lilahagyma, sajt volt a sorrend.
       
Sütési idő 3-4 perc


  Gluténmentes pupusas:
Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék hátoldalán lévő leírás szerint fél adagot bekeversz, és ugyanúgy vékonyra nyújtod, kiszabod, betöltöd és sütöd, ahogy a sima változatát.

Töltelék hozzávalói:
Bármi, amit szívesen ennél.. ebben a variációban házi pizzakrém, medvehagyma, sajt, csirkemell szalámi, kevés lilahagyma, sajt, pizzakrém volt a sorrend.

Sütési idő 3-4 perc






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése