Oldalak

Oldalak

2018. május 10., csütörtök

Bolognai tagliatelle

Ha már unod a sok húst vagy kímélned kell az izületeid vagy egyszerűn vagán étkezést folytatsz, akkor ezt a receptet biztosan imádni fogod.




Hozzávalók:
10 dkg Spenótos tagliatelle (vagy ha nem gyúrsz, akkor durum, de számold át a Ch-t, Kcalt)
0,5 l sűrű paradicsomlé
1 újhagyma
0,5 kg csiperke
1 bocskor paprika (lehet kápia is)
friss bazsalikom
1 ek olaj

A gombát hámozd meg és szeleteld fel. 
Olajon süsd le a karikázott újhagymát, levelét is tedd bele, add hozzá a szeletelt gombát, kockázott paprikát és süsd tovább még 5 percig magas hőn. 
Sózd meg, kevergéld még 5 percig ugyan így, öntsd fel a sűrű paradicsomlével. 
Tedd bele a friss spenótos tagliatellét, 5-10 perc múlva amikor a tészta megfőtt és mielőtt elzárod apríts rá jó sok bazsalikomot.

Egész mennyiség: 587Kcal / 38,8g Ch

Ha száraz tésztád van otthon akár az Én fajtám, akár durum vagy bármi más, akkor azt előbb főzd al'dentére, és mielőtt elzárod a bolognai szószt keved bele, bazsalikomozd és főzd még 2-3 percig.
A recept az Én tésztámra van kiszámolva, ha bármi mással dolgozol kérlek számolj utána. 
Segítségként 10 dkg főtt durumtészta 158 Kcal és 31g Ch.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése