Oldalak

Oldalak

2018. május 6., vasárnap

Bodzás-rebarbarás süti

Berobbant a nyár ezerrel, ez a süti pedig kifejezetten a nyári melegekre való, nem kell sokat bíbelődni vele, egyszerre édes és szomjoltó savanykás. Szóval töléletes. Túrázgatás közben ma rengeteg bodzát találtunk, az idén a nagy meleg miatt nagyon szép pollenes, úgyhogy jól meg is szedtük a táskát vele. A bodzanádé már a hűtőben csücsül és hül az üdítő kevert tésztás bodzás rebarbara süti is.



Kevert tészta hozzávalói:
5 db bodza virág
4 ek jelölten gluténmentes zabliszt
2 ek jelölten gluténmentes zabrost (ha csak zabliszt van akkor abból 5 púps ek)
1 kis doboz laktózmentes tejföl
4 tojás
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1/2 zcs sütőpor

Krémhez:
30 dkg rebarbara+2 ek 4xes erősségű édesíőszer


A kevert sütihez a bodzavirágot lecsipkedem, ez a legtöbb macera, gyerekek szeretik csinálni. Minden hozzávalót beleöntök egy tálba a bodzavirággal együtt és habverővel jól elolgozom. Zsírpapírral kibélelt kis tepsibe öntöm, nálam 16x24 cm-es, 170°C-on sütöm 25 percet.

Amíg sül, a rebarbarát feldarabolom a piros héját is rajtahagyom, mert ez adja meg a színét a krémnek. 2 ek 4x-es erősségű édesítővel alacsony hőfokon kevergetve párolom (víz nélkül!), magában. Amikor már puha, kb 5 perc múlva botmixerrel átdolgozom. Vigyázz le ne csapkodja a kezed!! Meg is várhatod amíg kihül, nekem sosincs időm várakozni. Ha nem elég édes neked tegyél még hozzá 4xes édesítőt.

A sütőből kivett sütit szúrkáld meg pár helyen, Én kínai evőpálcikával csináltam, ha nincs egy fóliával betekert ceruzával is megoldhatod. A lukakba kiskanállal tegyél a krémből. A maradék krémhez szórd a tortazselésítőt és keverd el. A kihült piskotára kend rá.
Jöhet a nyami!

Egész mennyiség 14 szelet: 1348 Kcal / 73,1g Ch
1 szelet: 96 Kcal / 5,2g Ch








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése