Oldalak

Oldalak

2018. március 15., csütörtök

Rostdús tökmagos párnácska

Tökmagos párnácskám rosttdúsabb variációja, így kicsit csökkent a szénhidrátartalma. Igazi kis ropogós nasik lettek.


28 db 4x4 cm-es párnácska: 

10 dkg zabpehely durvára darálva (nem liszté)
10 dkg Csókos Fanni teljeskiőrlésű tönkölyliszt
150 g laktózmentes natúr joghurt / tf allergia esetén Joya
3 dkg darált tökmag
2 dkg tökmag liszt megvehető itt
5 dkg túró /tf allergia estén totu
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
1/2 zcs por élesztő
csipet cukor
1 tk só
5 dkg szóbahőre olvasztott Venus margarin

A joghurtban elkeverem az élesztőt és a cukrot, mikróban felmelegítem, hagyom dolgozni. Addig összeállítom a tésztát: a száraz hozzávalókat alaposan elkeverem, hozzáadom a tojást, túrót és a joghurtot is. Hagyom kelni kb 2 órát. Kiszaggattam, lekentem tojással, tökmaggal díszítettem.

180 °C-on 25 percet sütöttem. A tepsibe nem kell semmi, se papír se margarin, mert a tésztában van bőven nem fog leragadni.

Egész mennyiség: 1422 Kcal / 93g Ch
1 db párnácska: 50 Kcal / 3,3g Ch


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése