Én már megint csípős hangulatba kerültem, úgyhogy tegnap előtt mexikói napot tartottunk, bíztam benne, hogy két napra főztem, de áá lassan felhagyok minden remény ahogy a jó öreg Dante is tette. Na, de szerencsére azért van ember lányának egy szuper rendes férje, hogy ha nincs kedve főzni, akkor megkegyelmez és összeüt egy bográcsos pacalt..ezen viszont már két napja degeszkedünk..kezdem unni..deeehogy, sohaaa! Vissza a sor elejére mexikói csirkeragu kevés fűszerrel készült Bencém miatt, amikor elkészült 1/3-át kiszedtem és a többséget tovább fűszereztem, mert azért mi a férjemmel keményen nyomjuk.
40 dkg csirke comb filé
10 dkg paradicsom
10 dkg kukorica (1/2 csövest használtam a fagyóból)
5 dkg száraz azuki bab
1 lilahagyma
10 dkg zöldbab
hymalaia só
2 ek repceolaj
mexikói csirke fűszer minél több annál jobb :D
Az azukibabot *, zöldbabot külön-külön sós vízben megfőzőm, közben mindent feldarabolok. Repceolajon, nagy hőn lesütöm a szeletelt lihagymát és a húst egyszerre, nem keverem túl sűrűn, csak hagyom, hogy szépen sercegjen. Amikor kérges lett minden oldala a husinak az összes zöldségféleséget ráteszem, sózom, fűszerezem és fedő alatt sütöm tovább. Ha el főne a szaft alóla mielőtt a hús megpuhulna 0,5 dl vizet önts alá, hagyd, hogy visszasűrűsödjön. Ne keverd túl sűrűn, mert az azuki bab szétesik.
*Az azuki babot ne főzd meg teljesen a sós vízben, csak addig amíg már éppen picit roppan még.
Nagy családi adag: 993 Kcal / 46,8g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése