Oldalak

Oldalak

2018. március 29., csütörtök

Húsvéti nyuszikák

Évek óta húsvéti báránykát sütöttem, az idén nyuszira váltottunk, sokkal hamarabb elkészül és igazán mókás lett.




Hozzávalók 8 db hatalmas nyuszkóhoz:
25 dkg teleskiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg zabpehely liszt
5 dkg vénusz margarin
2,5 dl laktózmentes tej
1 zcs instant élesztő+pici cukor
1 egész tojás+2 tojás sárgája
15 dkg eritritol
1 nagy citrom reszelt héja

+8 db főtt tojás



A liszteket kikeverem. Az élesztőt felfuttatom a cukros langyos tejben, van aki azt mondja nem szükséges Én egyszer próbáltam csak úgy lazán a liszhez keverni minden mással együtt és nekem nem lett elég homogén. Ahol az élesztőszemcse ott volt ott légbubis lett máshol nem, úgyhogy én mindig megáztatom a porélesztőt is és felfuttatom.
Kidagasztom a tésztát alaposan egy órát kelesztem. Nekem ma hidegebb volt a konyhám, úgyhogy nem akart kelni rendesen így ment a sütőbe 40°C-ra és lám csoda szépen megindult.

Amikor duplájára kelt 8 felé veszem, rudakat sodrok és a főtt tojást egyszer körbetekerem. Tojással lekenem, 25-30 perc alatt készre sütöm. Nagyon nagy nyuszkók lesznek belőle, mint egy férfi tenyér.


Összesen főtt tojással együtt: 2989 Kcal / 286,1g Ch
1 hatalmas db főtt tojással együtt: 373 Kcal / 35,7g Ch




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése