Nem kimondottan vagyok édesszájú, de azt írta az edzőm, hogy császármorzsát egyek..hát ki vagyok én, hogy ellenkezzek vele :D :D Feláldoztam magam a fogyókúra szent nevében és császármorzsát eszek bűntelenül! :D
Két variáció készült az első a macerás, mert szét akart esni apró pirinyi morzsákra, ezzel szemben ez volt a legfinomabb..a második variáció egyben maradt és finom is volt..lehet válogatni:
Mazsolás- túrós császármorzsa I.
50 g durvára darált gluténmentes zabpehely
150 g laktózmentes túró
1 tk negyedannyi édesítőszer
2 tojás
20 db mazsola
A túrót a 2 tojás sárgájával, mazsolával és a zabpehellyel elkeverem, hozzákeverem óvatosan a 2 tojásfehérjéből édesítőszerrel felvert habot. Teflon edényben a szokásos módom sütöm. Ez a kicsit macera, de nagyon tuti finom változat.
Az egész mennyiség:
Kalória: 551 Kcal
Szénhidrát: 41 g
Túrós császármorzsa rumos mazsolával II.
50 g finomra (liszt szerűre) darált gluténmentes zabpehely
100 g laktózmentes túró
1 tojás
1 tk negyedannyi édesítőszer
1 ek étolaj
20 db mazsola+ kevés rum aroma
A túrót a liszttel az édesítőszerrel és a villával egyben felvert tojással kikeverem. A teflont lekenem étolajjal, felforrósítom és halmokat teszek a masszából az edénybe amit ellapítok. Közepesnél magasabb hőn sütöm mindkét felét, fordigatva. Ez a változat biztosan egyben marad, nem ragad le és szintén finooom. Utólag ráöntöttem a rumos mazsolát a rummal együtt.
Az egész mennyiség:
Kalória: 505 Kcal
Szénhidrát: 38,4 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése