Oldalak

Oldalak

2018. január 25., csütörtök

Pulyka steak dunyhában

Valamelyik nap szóbakerült megboldogult gyermekkorom, hogy én a nagymamámnál dunyhában aludtam. A gyerekem meg csak nézett, hogy mibeeen? Hát igen repül az idő, lassan antik leszek én is, közben készül az ebéd na ennek milyen sztár nevet adjak..mire Bence megszólat, ezt jól bedunyháztad! Úgyhogy így született meg a pulyak stea dunyhában.




80 dkg pulyamell filé
20 dkg karfiol (2 nagy rózsa)
20 dkg tricolor paprika (3 fél db)
20 dkg fagyos zöldbab
steak füszerkeverék
15 dkg trapista laktózmentes, vagy aki nem akar/nem szabad tejterméket enni annak 2 db tojás vagy Violife sajt ugyan ennyi.

A pulyka húst lapján vékonyra vágtam és csak úgy olaj nélkül beszórtam a füszekeverékkel egy este a hűtőben pihent, de akár 1-2 óra is elég ha aznap készülünk hozzá.

Hadművelet igen bonyolult, mint mindig, kb a dobd össze aztán dobd be a sütőbe közben mehet az edzés..szóval a karfiolt lereszeltem nyersen, hozzákevertem az apróra vágott paprikát és a zöldbabot, ráreszeltem a sajtot. Mindezt kézzel átkevertem só nélkül, mert nekem a trapista elég sós, de aki akarja nyugodtan tegyen rá egy csipet jódozattlan sót.


Jénaiba tettem a húst, ezt sem sóztam, mert a fűszerben is volt elég, nem olajoztam a jénait, nem fog elsülni, rátettem a zöldségkeveréket. Alsó-felső sütésen sütöttem 200°C-on 50-60 percet, ezután már a zöldségnek nem kellet sülnie, de a pulykának még igen, úgyhogy alsó sütésen sütöttem még majdnem egy órát 180°C-on. Addig, amíg a kés könnyen át nem ment húson.

Nagyon fini igen nagy adag.

Egész mennyiség 6-8 adag: 1054 Kcal / 25,2 Ch












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése