Oldalak

Oldalak

2018. január 27., szombat

Pohánkás csire

Hajmát sütörgéld az serte zsírján, ha jó tedd bé az törökborsot osztan sütörgéld tovább. Az csire mellyit vagdald fel, tedd bé az edénybe sütörgéld mindet öszve osztán öntsed felfelé vízvel amíg íppen béfedi.
Az pohánkát forrald fel oszt szűrd meg az rostán, szaporán tedd bé az edénybe.
Ízesítűnk módunk szerint sóval, feketeborsval.
Főzd amíg sűrű lészen.
Egyed mislinggel vagy vörösrépával.


Lefordítom magamat újmagyarra nem mintha nagyon kellene recept egy Pásztortarhonyához, akarom mondani Pásztorhajdinához csak, hogy gluténmentes és kicsit szénhidrátcsökkentettebb legyen az ebéd.

30 dkg csirkemell filé
1/2 fej vöröshagyma
2 púpos fakanál fűszerpaprika

bors
2 ek olivaolaj (de régen ugye disznózsírt használtak ehez az ételhez vagy sült kolbász zsírt )
50 g pohánka vagy más néven hajdina

A hagymát lesütöm olivaolajon üvegesre, ráteszem a fűszerpaprikát, összepirítom, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi, sózom, borsozom. Hozzáadom a forralt és szitán leszürt hajdinát. Mindet szépen összekeverem és főzőm kb fél órát amíg sűrű nem lesz.

Csalamádéval vagy céklával eszem.

Az egész mennyiség savanyúság nélkül: 800 Kcal / 41,2 Ch








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése