Oldalak

Oldalak

2017. december 17., vasárnap

Kentaky húsgolyó coleslaw salátával

Csípős ételek szerelmeseinek és naná, hogy nekem is készült ez a finomság, szokás szerint már megint majdnem, hogy kevés készült belőle. Egyszer élném meg, hogy két pasi mellett elég legyen a hús mennyiség amit készítek vagy a saláta utángyártás nélkül...Nagyétkűek számoljanak dupla adaggal és legközelebb én is.

Húsgolyókhoz:
40 dkg pulykadarált hús
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma kockázva
2 gerezd fokhagyma zúzva
5 dkg durvára darált guténmentes zabpehely
1/2 zcs Kentaky füszerpor, ha nem tudod beszerezni bioboltban, akkor 3 tk erős pista, 2 tk feketebors
1 ek édes füstölt fűszerpaprika

Keverd ki az egészet, készíts kicsi golyókat és süs sütőben zsírpapíron 200 °-on.

Coleslaw salátához:

10 dkg lilakáposzta
1 fej jégsaláta
2 nagy db répa
1 pohár natúr laktózmentes joghurt vagy alpro natúr joghurt
só, fehérbors
1 tk mustár

A káposztát és a salátát felszeleteltem, a répát hámozóval lapokra szeleteltem. Kikevertem a joghurtot a sóval, borssal, mustárral és sóval, összekevertem a salátával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése