1 kg szederhez
Üvegenként 2 ek Erititol
Citrom karikák
Üvegenként 3 dl víz (5 dl-es)
Citrom karikák
Üvegenként 3 dl víz (5 dl-es)
A szedret szitán átmosom. Az üvegeket és a tetőket csírátlanítom főzéssel.
Minden üveget lazán megtöltök szederrel és két karika citrommal. Felöntöm vízzel, ezután a vizet kiöntöm egy lábasba, hozzáadom az eritritolt és sziruppá főzöm.
A szirupot merőkanállal az üvegekbe öntöm, késhegynyi natrium-benzoátot szórok mindre, erősen rátekerem a tetőt és mehet a száraz duntszba két napra. (vastag pokrócba tekrve)
A szirupot merőkanállal az üvegekbe öntöm, késhegynyi natrium-benzoátot szórok mindre, erősen rátekerem a tetőt és mehet a száraz duntszba két napra. (vastag pokrócba tekrve)
Ha 7 dl-es üveget használok 1 ek-al több édesítőszer teszek bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése