Oldalak

Oldalak

2017. október 30., hétfő

Szecsuáni csirke

Azért a szecsuáni ízvilágnak van egy pikantériája amit nem lehet megunni. Talán a maga a szecsuáni bors limeos beütése teszi, vagy együtt az összes többi hozzávaló..nem tudom, de eszméletlen finom és abbahagyhatatlan.


Hozzávalók:
50 dkg csirke felső comb filé kockázva

1 közepes vöröshagyma kockázva
2-3 újhagyma szárastól karikázva
Csipet őrölt gyömbér
1 ek haas gluténmentes étkezési keményítő
4 ek gluténmentes szójaszósz
1 dl fehér borecet
2 tk szecsuáni bors
Erős paprika
2-3 ek étolaj


Az egyik legfontosabb, hogy a szecsuáni borsot le ne cseréljük sima feketére, mert semmi köze a szecsuáni borsnak a hagyományos borsokhoz. Ízében és illatában is nagyon kellemes citrusos növény, ez és a borecet fog dominálni az ételben.
A felkockázott húst felöntöm fehér borecettel és szójaszósszal, legalább egy órát hagyom pácolódni, a legjobb előző este összekeverni és a hűtőbe hagyni főzésig.
Serpenyőben a lecsepegtetett (páclét felfogni) csirkecombkockákat minden oldalról lesütöm, ezután kiveszem a húst a serpenyőből. A maradék olajra teszem a darabolt hagymákat a gyömbérrel, lesütöm.

Visszateszem a húst, felöntöm a páclével és rotyogtatom, ha elfőne mielőtt a hús megpuhul öntsd fel fél dl vízzel és hagyd újra összesülni. A végén mikor kevés a folyadék behabarom a vízzel kikevert keményítővel, ekkor már veszem is le tűzhelyről, mert a forró serpenyő bőven elég a keményítőnek.

Nálunk gyerek van a családban ezért az erős paprika külön lett főzve és tálalva, eredetileg ez már a főzés elején belekerül az ételbe.

Egész mennyiség rizs nélkül:
Kalória: 920 Kcal
Szénhidrát: 14 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése