Oldalak

Oldalak

2017. október 14., szombat

Kőrösi húsgolyó


500g pulyka darálthús
1 lilahagyma

1 tojás
1 ek zabpehely liszt
10 dkg zöldbab
1 zöld paprika
50 dkg szegfűgomba
2 db őzlábgomba
4 db fenyőtinoru
Vagy 50-60dkg vegyes erdei gomba
3 ek házi pörköltkrém
Pici olívaolaj
A darálthúst kikeverem a tojással, fék kockázott lilahagymával és liszttel. Kis golyókat gyúrok sütőben elősütöttem amíg az alap készült. Lehet akár fent kevés olajon is sütni.
Serpenyőbe olíván lepirítottam a kockázott lilahagyma másik felét. Rátettem az alaposan mosott gombákat, paprikát, zöldbabot és tovább sütöttem.
Rátettem a hógolyókat, pörköltkrémet, felöntöttem vízzel ami félig lepte a golyókat és fedő alatt készre főztem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése