Oldalak

Oldalak

2017. október 14., szombat

Házi pörköltkrém


Még nem késő hozzáfogni egy igazi, finom, agalékmentes pörköltkrém főzéshez.
Piacon még bőven lehez kapni paprikát és paradicsomot bár minden héten feljebb megy az ára, de ha van a kertben az legjobb.

2 kg kápia paprika
1 kg húsos paradicsom, nem léparadicsom
3 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej zeller, pucolva 35 dkg volt
3 db zellerszár csak a leveles része
1 ek őrölt kömény
1 ek őrölt feketebors
1 ek őrölt babérlevél
1 púpos ek só
Csak a legvégén 4 ek édes füszerpaprika
5 l-es fazékba kockázok minden hozzávalót, beleteszem a fűszereket is a tört füszerpaprika kivérelével. Nem fér bele egyszerre, de ahogy fő úgy esik össze az egész és szépen rá lehet tenni a maradékot.
Kb egy óra alatt összepuhult, innentől vagy kevergeted főzőlapon amíg kb 3,5 l-re összefő vagy beteszed a sütőbe (én ezt tettem) és néha átkevergeted.
Amikor kb 3,5 l-nél tartasz add hozzá a nemes törtpaprikát, kevergesd kicsit fent főzőlapon nehogy leégjen és lassan kész is lesz az egész.
Főzéssel csirátlanított kb 3dl-es kis üvegekbe tettem, tetejére olajat öntöttem, hogy elzárjam a levegőtől+ a tető szorosan és kész.
Nekem nyolc üveggel lett, egy most van marhapörkölt próbán, de a férjem azt mondta szuper az idén is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése