Oldalak

Oldalak

2017. október 23., hétfő

Húsvéti sonkáska

összesen 8db
1336 Kcal / 188 Ch  / 1 darab: 167 Kcal / 23,5 Ch

20 dkg zabpehely lisztre darálva 
5 dkg tönkölyliszt (lehet az egész liszt mennyiség is zab)
1/2 cs. sütőpor
10 dkg laktózmentes margarin
1 tojás 
2 dkg édesítő porrá darálva

3 ek mandulatej v. rizstej

25 dkg laktózmentes túró
1 kk torma
1 kk mustár
2 ek laktózmenes joghurt
1 tojás
5-6 dkg nagyon apróra vágott sonka


+ spárga csúcs, 8 szelet főtt tojás


A tészta hozzávalóiból a lisztet és a sütőport elkeverem, hozzáadom az összes többi maradékot, összegyúrom. Nem gyúrom túl sokáig, mert különben rágós lesz a tészta.
Legalább egy órára hűtőbe teszem, ezután nagyon vékonyra nyújtom, vastagabb csíkokat vágok. A sütőmet beecsetelem olajjal majd kibélelem a tésztával, nem baj ha szakad lehet rajta segíteni, nem fog látszani utólag.
Összekeverem a sonkás töltelék hozzávalóit és teáskanállal belekanalazom a tésztába. Tetejére forrázott sprágacsúcsot és főt tojást teszek.

Alsó-felső sütésen 170°C-on aranybarnáig sütöm. Hagyom a formában hideg helyen kihűlni, amikor teljesen kihűlt, kifordítható belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése