Oldalak

Oldalak

2017. október 30., hétfő

Hibiszkuszos-citromfű szörp



(0 Kcal-ás szörp)
1,5 l víz 
10 g szárított hibiszkuszvirág( bio boltban vettem)
Egy nagy csokor friss citromfű
1 citrom 
30 dkg eritritol ( 1 doboz) aki az édes szörpöket szereti az duplázza az eritritolt.
Késhegynyi Na-benzoat


A citromfüvet egy estére beáztatom egy nagy kancsó vízzel. 
Másnap a citromfüves vizet felforralom a Hibiszkuszvirággal és citrom facsart levével. Tűzről levéve hozzáadom az édesítőszert, amikor elolvadt tölcsér segítségével üvegbe töltöm. Késhegynyi Na-benzoátot szórok a tetjére és száraz duntsztba teszem. Pokróccal bebugyolálom, amíg ki nem hül.
Feles hígításban szörpnek vagy akár teának is nagyon finom. 
Aki allergiás a tartosítószerre, az a fazékban való hűtés után Na-benzoat nélkül műanyag üvegben fagyassza le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése