Oldalak

Oldalak

2017. október 30., hétfő

Diós- bazsalikomos pesztós csirke Kakukkfüves édesburgonyával

Sült húshoz:
1 kg csirkemell
só 
natúr vegeta
nagy csokor bazsalikom
Olivaolaj
1 gerez fokhagyma
maréknyi dió
1 violife sajt ( nem tejérzéjenyekenek sima)
1 bocskor paprika


Burgonyapüréhez:
1 nagy édesburgonya
Mandula tej v sima

bors
kakukkfű
A csirkemellet csontozom, szeletelem, sózom és naturvegetázom.
A bazsalikomot a dióval turmixolom annyi olivával amennyivel éppen elviszi a gép. Sűrű massza legyen, ne tocsogjon. Hozzáadom a sót, fokhagymát és az aprított bocskort.
Jénait enyhén olivázok, ráteszem a csirkemelleket, ráhalmozom a pesztót, lefedem és puhára párolom. Amikor puha leöntöm a felesleges vizet róla, ráteszem a sajtot és megsütöm. Vigyázni kell ne száradjon ki.
Az édesburgonyát felkockázom, felteszem jó sós vízben főni. Amikor puha leszűröm, turmixolom növényi tejjel, hozzáadok sok borsot és sót, végül a friss kakukkfűről is bőven.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése