Oldalak

Oldalak

2017. október 14., szombat

Birsalmás töltött kacsa

2,5 kg kacsa
2 nagyobb birsalma héjastól

Szegfüszeg
Fahéj
Csillagánizs
Szecsuáni őrölt bors
Őrült gyömbér
Rozmaring
Marék mazsola
Kacsát megtisztítom, kívül, belül sózom, rozmaringgal beszórom.
A birsalmát a 1-1 tk fűszerrel és 5-6 csillagánizzsal puhára főzöm. Betöltöm a kacsába, összetűzöm, egy órát szaunázik a sütőben teljes hőfokon fedő alatt.
Még két órát sül fedő nélkül 220°C-on időnként locsolgatva.
Én kakukkfűvel sült répával és zöldségekkel ettem, a fiúk pedig "mama krumplival"
Főtt krumpli összenyomva a kacsasütő alján maradt sült zsírral, sóval. Borzasztó veszélyes étel, mert nem lehet abbahagyni az evését.
                            

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése