Oldalak

Oldalak

2021. február 1., hétfő

Máktejes narancsos palacsinta

Frissen készült házi máktejből sütöttem ínyenc palacsintát, már alig vártam tegnap, hogy hazaérjek és hozzáfogjak. Természetesen gyerekem már megint nem amerikai palacsintát akart enni, pedig ezt a legegyszerűbb és leggyorsabb elkészíteni, majdnem paprikás is lettem rá, de gondoltam egyet: A sima palacsintát szépen meg Te megcsinálod magadnak :D. Én munka után már  biztos nem fogok két félét sütni, ez meg mind az enyém lesz, úgyhogy fél adagot kevertem be, így másfél napi kis étkezésem le van tudva. Egyébként a sima palacsintába is máktejet tett a fiam, remekül működik vele a tészta és incsi-fincsi.



Hozzávalók:
100 g zabpehely darálva
100 g túró
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer vagy amit használsz
3 db tojás
1 csipet sütőpor
1/2 db narancs reszelt héja (lehetőleg bionarancs)
1 dl máktej (receptet a magtejek közt találod) ennek hiányában bármilyen növényi tej

Én 1 ek szemes mákot szerettem volna bele tenni még, de gyerek elterelte figyelmem.

A tojást, túrót és a tejet kikeverem egymással. A lisztet a sütőporral és az édesítőszerrel szintén kikeverem egymással, majd a két részt alaposan eldolgozom. Hagyom állni 15 percet végül tetszőleges halmokat teszek egy teflon serpenyőbe (vagy olajjal nagyon vékonyan kikent serpenyőbe). Nálam 6 nagyobb darab lett így.

Egész mennyiség:
Kalória: 759 Kcal
Szénhidrát: 71 g
Fehérje: 52 g
Zsír: 29 g




Mivel a máktejből is jött ki cukor illetve olaj(zsír), ezért ezek az értékek viszonylagosak, a ch és a zsír érték kicsit magasabb lesz, de nem számottevően. 

IR, PCOS, esetén lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, nap bármely szakában fogyasztható.

                                                         Jó étvágyat kívánok!


A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése