Oldalak

Oldalak

2020. június 22., hétfő

Rázva pirított borsótál

Szeretem az őszt, csak fura, hogy az idén júniusra esik ..  De legalább van gomba bőven! Na igen mindennek meg van a maga szép oldala is, és főleg meg van a laktató oldala is, ami nem egy utolsó dolog, ha az embernek van pár diétája és épp fogyni szeretne. Hát fogjunk hozzá..



Hozzávalók 1 böszme adaghoz:
200 g borsó
200 g csirepke gomba
100 g csirkemell
1 babérlevél
1 kk só
sok zöldfűszer kb egy marék (petrezselyemlevél és snídling)

A borsót babérlevéllel fedő alatt enyhén sós vízben megfőzöm, alaposan lecsorgatom.

A csirkemellet kockázom, hevített olajon fehéredésig sütöm.

Hozzáadom a szeletelt gombát, a zöldfűszerek felét, majd a borsót is, enyhén sózom.

Az egészet összesütöm. Mielőtt kész lenne hozzáadom a maradék zöldfűszert is, kettőt-hármat rázok rajta és kész.

Egész mennyiség 1 adag: 
Kalória: 414 Kcal
Szénhidrát: 22 g (Lassú felszívódású ch)

*IR esetén ebédre 35 g basmati rizst főzz mellé, így lesz ki az ebédre szánt 50 g ch-d. Vacsorára csak így magában. Ha egyszerre dupla adagot készítesz, akkor meg van az a napi ebéded és vacsorád is egyben.

*Sima fogyasztó célú diéta esetén önmagában ebédre is elég, amennyiben nem zavar a borsó, bár szerintem nem kellene, mert tele van sok hasznos vitaminnal és ásványi anyaggal.

*Gyomorfekély, GERD, gyomorgyulladásban is fogyasztható, mivel zsír fűszerszegény étel. A borsót szódabikarbónával fedő nélkül főzd, főzés közben egyszer cserélj vizet rajta, így kevésbé puffaszt.

*Vesebetegség diétába beilleszthető, fehérjeszegény étel. 
Egész mennyiség rizs nélküli Feh. tartalma 40 g. Egész mennyiség Feh. tartalma basmati rizzsel: 44 g

Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése