Drága spárga szaporításának egyik legjobb módját megtalálod a receptben, mellég persze egy különleges ízvilágra is bukkanhatsz.
Galuska hozzávalói 2 adaghoz:
100 g tk liszt
1 tojás
50 g túró
25 ml víz
100 g savanyú káposzta
1 tk olivaolaj
150 g spárga
150 g zöldbab
Öntet:
150 g joghurt (1 kis pohár)
só
1 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű
A galuska hozzávalóiból sűrű nokedli tésztát készítek, Én autentikusan teáskanállal szaggattam forró vízbe, de lehet sima nokedliszaggatóval és készíteni. Pár perc alatt készre főzöm, hideg folyó víz alatt szitán átmosom.
1 tk olivaloajon savanyú káposztával lesütöm, ez szintén csak pár perc.
A spárgát közben szaporítom zöldbabbal, sós vízben megfőzöm mindkettőt, galuska mellé tálalom.
Elkészítem a kakukkfüves öntetet: a joghurtot kikeverem a sóval, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával (gyomor problémában ez utóbbit hagyd ki)
Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 683 Kcal
Szénhidrát: 69 g
1 adag:
Kalória: 342 Kcal
Szénhidrát: 35 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése