Oldalak

Oldalak

2020. május 27., szerda

Spárgás kakukkfüves galuska

Drága spárga szaporításának egyik legjobb módját megtalálod a receptben, mellég persze egy különleges ízvilágra is bukkanhatsz.



Galuska hozzávalói 2 adaghoz:
100 g tk liszt
1 tojás
50 g túró
25 ml víz

100 g savanyú káposzta
1 tk olivaolaj
150 g spárga
150 g zöldbab

Öntet:
150 g joghurt (1 kis pohár)

1 gerezd fokhagyma
friss kakukkfű

A galuska hozzávalóiból sűrű nokedli tésztát készítek, Én autentikusan teáskanállal szaggattam forró vízbe, de lehet sima nokedliszaggatóval és készíteni. Pár perc alatt készre főzöm, hideg folyó víz alatt szitán átmosom.

1 tk olivaloajon savanyú káposztával lesütöm, ez szintén csak pár perc.

A spárgát közben szaporítom zöldbabbal, sós vízben megfőzöm mindkettőt, galuska mellé tálalom.

Elkészítem a kakukkfüves öntetet: a joghurtot kikeverem a sóval, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával (gyomor problémában ez utóbbit hagyd ki)

Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 683 Kcal
Szénhidrát: 69 g

1 adag:
Kalória: 342 Kcal
Szénhidrát: 35 g





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése