Rebarbara míg a készlet tart és ha már tart, akkor egy újabb finomság készül belőle csokisan, édesen, extra puha levegősen.
Hozzávalók:
250 g zabpehely darálva (lehet gluténmentes is)
200 g túró
1 tojás
150 g joghurt
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 ek kakaópor
40 ml olaj
2 dl tej
2 púpos kk sütőpor
1 csapott kk szódabikarbóna
150 g rebarbara szeletelve, hámozva
A nedves hozzávalókat az édesítőszerrel botmixerrel homogénné dolgozom.
A zabpelyhet lisztre darálom, hozzáadom a kakaóport, szódabikarbónát és a sütőport, alaposan elkeverem.
A két részt összekeverem a hámozott, szeletelt rebarbarával, szilikon gyümölcskenyér formába teszem.
190 °C-on sütöm 45-50 percig. Érezni fogod, mikor jó, mert ha megütögeted a tetejét, már nem akar összeesni.
Egész mennyiség 15 szelet:
Kalória: 1915 Kcal
Szénhidrát: 152 g (lassú felszívódású ch)
1 szelet Reform rebarbarás édeskenyér:
Kalória: 128 Kcal
Szénhidrát: 10 g (lassú felszívódású ch)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése