Oldalak

Oldalak

2020. március 12., csütörtök

Medvehagymás töltött csirkecomb

Próbáltad már a medvehagymát tölteléknek felhasználni? Bevallom őszintén Én most először és gőzöm sincs vajon miért csak most, mert annyira passzol a töltött csirkéhez, hogy az valami frenetikus.


Hozzávalók:
3 egész csirkecomb (alsó-felső comb egyben van)

Tölteléknek:
3 púpos ek zabpehely
100 g csirkemáj
medvehagyma ízlés szerint
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db tojás

A combokat tisztítom, sózom, bőre alatt fellazítom.

A töltelékhez a májat recés késsel kaparom, majd minden további hozzávalóval eldolgozom. A csirkecomb bőre alá töltöm. Sütőpapírral bélelt jénaiba teszem, ráhajtom a sütőpapírt, lefedem, 200°C-on puhára sütöm. 
Ezután kibontom, meglocsolom az alatta keletkezett szafttal és pár perc alatt pirosra sütöm.

50 g Bulgurral és hamis medvehagymás krumplipürével tálaltam.

Hamis medvehagymás krumplipüré:
70 g zeller gumó
medvehagyma ízlés szerint
1 púpos ek = 60 g tejföl

A zellert darabolom, sós vízben megfőzöm, még forrón hozzáadom a tejfölt, és csak ekkor aprítom rá a medvehagymát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése