Oldalak

Oldalak

2020. január 23., csütörtök

Zabpelyhes görög lepény

Egy lepénynek aminek végtelen számú variációja létezik, ezért  bárhogy alakíthatod a receptet ahogy a saját ízvilágodnak a legjobban megfelel.


Alaprecept hozzávalói:
3 kis pohár kefír (3x175 g)
20 dkg zabpehely durvára darálva
3 tojás
2 tk só 
150 g cottage cheese vagy ugyan ennyi light túró
1 ek sörélesztő pehely (elhagyható)

Variálható töltelék:
kb 25 szem bármilyen olajbogyó
petrezselyemzöld
1/2-1/2 db piros és zöld színű vastag húsú paprika
ha bírja a gyomrod, akkor 1/2 db kicsike lila hagyma
15 dkg sonka (vagy maradék sült hús vagy rendesebb fajta virsli)
(Ezek a töltelékek bármire lecserélhetők diétádnak és ízlésednek megfelelően.)

A zabpelyhet, sót és a sörélesztő pelyhet elkeverem egymással. 

A kefírt, tojásokat és a chottage cheest villával kikeverem. Hozzáadom a darabolt paprikát, sült húst (vagy mást),  szeletelt olajbogyót, aprított petrezselyemzöldet.
Végül a zabpelyhes darálékhoz öntöm az egészet, jól kikeverem.

Az egészet egy kivajazott piteformába öntöm.
190°C-on aranybarnára sütöm.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése