Egy lepénynek aminek végtelen számú variációja létezik, ezért bárhogy alakíthatod a receptet ahogy a saját ízvilágodnak a legjobban megfelel.
Alaprecept hozzávalói:
3 kis pohár kefír (3x175 g)
20 dkg zabpehely durvára darálva
3 tojás
2 tk só
150 g cottage cheese vagy ugyan ennyi light túró
1 ek sörélesztő pehely (elhagyható)
Variálható töltelék:
kb 25 szem bármilyen olajbogyó
petrezselyemzöld
1/2-1/2 db piros és zöld színű vastag húsú paprika
ha bírja a gyomrod, akkor 1/2 db kicsike lila hagyma
15 dkg sonka (vagy maradék sült hús vagy rendesebb fajta virsli)
(Ezek a töltelékek bármire lecserélhetők diétádnak és ízlésednek megfelelően.)
A zabpelyhet, sót és a sörélesztő pelyhet elkeverem egymással.
A kefírt, tojásokat és a chottage cheest villával kikeverem. Hozzáadom a darabolt paprikát, sült húst (vagy mást), szeletelt olajbogyót, aprított petrezselyemzöldet.
Végül a zabpelyhes darálékhoz öntöm az egészet, jól kikeverem.
Az egészet egy kivajazott piteformába öntöm.
190°C-on aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése