Nem kimondottan vasárnapi nasi következik, iskolára vagy hétvégi programozásra viszont szuperséges...igen, tudom kicsit elkapott a dagasztási hév, ígérem egy darabig nem hozok kelt kalács receptet, csak simán megeszem :D
Tészta hozzávalói:
250 g fehér tönköly liszt
250 g zabpehely darálva
1 zcs instant élesztő
60 ml olaj
4 dl tej
Töltelékhez:
1 dl házi pizzakrém (Lehet természetesen bolti is, ha nincs házid)
3 szelet húsos szalámi
100 g trappista sajt
tojás kenéshez
friss bazsalikom
Tészta hozzávalóiból szokásos módon alaposan kidagasztott kelt tésztát készítek. Eleinte csirizes állaga lesz, amíg a zab meg nem szívja magát és a glutén ki nem szabadul, de szépen össze fog állni. Ha kézzel dagasztod, addig csináld, amíg a tészta fényes nem lesz és a tálról teljesen össze nem szedi magát. Ha géppel készíted, akkor könnyebb dolgod lesz, 15 perc dagasztás elég lesz.
Ezután duplájára kelesztem a tésztát. Vékony téglalapra nyújtom.
Vékonyan megkenem pizzakrémmel, nem kell vastagon, mert különben kifolyik sütés közben.
Meghalmozom minden jóval: reszelt sajttal, szalámival és főleg aprított bazsalikommal.
Ráhajtom az egyik felét, tetszőleges kockákra vágom, lekenem tojással. Szezám magokkal vagy csak simán sajttal megszórom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°C-on 20-25 percet sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése