Oldalak

Oldalak

2019. november 10., vasárnap

Pizzás párna

Nem kimondottan vasárnapi nasi következik, iskolára vagy hétvégi programozásra viszont szuperséges...igen, tudom kicsit elkapott a dagasztási hév, ígérem egy darabig nem hozok kelt kalács receptet,  csak simán megeszem :D 

Tészta hozzávalói:
250 g fehér tönköly liszt
250 g zabpehely darálva
1 zcs instant élesztő
60 ml olaj
4 dl tej

Töltelékhez:
1 dl házi pizzakrém (Lehet természetesen bolti is, ha nincs házid)
3 szelet húsos szalámi
100 g trappista sajt
tojás kenéshez
friss bazsalikom

Tészta hozzávalóiból szokásos módon alaposan kidagasztott kelt tésztát készítek. Eleinte csirizes állaga lesz, amíg a zab meg nem szívja magát és a glutén ki nem szabadul, de szépen össze fog állni. Ha kézzel dagasztod, addig csináld, amíg a tészta fényes nem lesz és a tálról teljesen össze nem szedi magát. Ha géppel készíted, akkor könnyebb dolgod lesz, 15 perc dagasztás elég lesz.

Ezután duplájára kelesztem a tésztát. Vékony téglalapra nyújtom.

Vékonyan megkenem pizzakrémmel, nem kell vastagon, mert különben kifolyik sütés közben.
Meghalmozom minden jóval: reszelt sajttal, szalámival és főleg aprított bazsalikommal. 
Ráhajtom az egyik felét, tetszőleges kockákra vágom, lekenem tojással. Szezám magokkal vagy csak simán sajttal megszórom.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 190°C-on 20-25 percet sütöm.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése