Nem vagyok egy édes tészta rajongó, grízes tészta meg pláne elfér tőlem, de tegnap gyerekem grízes tésztát evett volna, én meg olyan fáradt voltam, hogy nem volt kedvem magamnak külön más ételt kitalálni, úgyhogy gondoltam, akkor én is grízes tésztát eszek csak nem hagyományosan, ahogy a gyerekem. Kb így kezdődött a kevés gondolat a "mit főzzek ma" című lemez egyetlen felén, aztán rájöttem hosszú évek óta nem készítettem grízes tésztát azt is kb életemben négyszer..az első igen emlékezetes lett, mert a gríz ropogós maradt a tésztán, erre még gyerekem is nevetve gondol vissza, pedig akkor még ovis volt :D Szóval ha ilyen macera a sima grízes tészta mi fog kifőni az enyémből gondoltam magamban, Én bolond egyszerre két problémát is a nyakamba varrtam. A Vége az lett, hogy a diétás változatom fényévekkel kevesebb idő alatt elkészült és szerintem sokkal finomabb is, jobban mondva nem csak szerintem hanem a fiam szerint is, úgyhogy a jövőre nézve a grízes tészta, mint mumus megszűnt végre.
Hozzávalók:
50 g Dia-wellness szénhidrát csökkentett tészta (vagy durum, vagy teljes kiőrlésű amit használsz)
3 ek zabkorpa
1 tk kókuszolaj
1 tk Dia-wellness cukorhelyettesítő ( vagy ízlés szerint más édesítőszer)
Én nem szeretem a lekvár így helyette gyümölcsöt tettem rá.
Plussz víz nem fog kelleni!
A tésztát kifőzöm sós vízben, leszűröm, de nem mosom át csak simán visszateszem a fazékba és lefedem, hogy meleg maradjon.
A zabkorpát kókuszolajon folyamatos keverés mellett lepirítom, nem szabad otthagyni, mert könnyen leéghet. Amikor el kezd kifehéredni a zabkorpa leveszem a hőről és tovább kevergetem, mert a lábas alja még forró. Hozzáadom az édesítőszert és hozzáadom a tésztát is. Alaposan elkeverem és kész.
Vannak receptek ahol a zabkorpához is vizet adnak ugyanúgy, mint a sima gríz esetében, de szerintem ez teljesen felesleges, mert a tésztán lévő víz mennyisége bőven elég lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése