Oldalak

Oldalak

2019. július 31., szerda

Túrós rakott karfiol

Nagy dilemma után úgy döntöttem húsmentes ebédet főzök, mert amúgyis megint elszalad velem a ló a hús evéssel, attól meg mindig ellustulok, valahogy nem mennek úgy az edzések sem, szóval rakott karfiol húsmentesen..ja nem, a fiam kiataláta, hogy az ő adagjára tegyünk mangalica szalámit, mert ez nem kaja így ahogy van :D Aztán hazajött a férjem és jól kiakadt, hogy az Ő drága szalámiját így elpazaroltam! Férfiak!! Ebben egyébként az a poén, hogy ezt csak magamnak sütöttem volna, de valószínű kellően megcsapta végre a család többi tagját is az életmódváltás, mert egy jó ideje lenyúlják a kajámat.


Hozzávalók:
400 g karfiol
1 szexi dundi gerezd fokhagyma
kapor
petrezselyemzöld
250 g túró
1 kis doboz tejföl (150 g)
1/2 kis doboz joghurt (60 g)


A karfiolt sós vízben fél puhára főzöm, a száránál szoktam késsel ellenőrizni mikor jó.
Elkeverem a túrót, a tejfölt, joghurtot sót és az aprított, kaprot, petrezselyemzöldet, fokit. Adok hozzá ízlés szerint sót.

A fele túrós cuccot egy olajsprével kifújt kicsike cserépedénybe egyengetem, ráteszem a főtt karfiolt, ennek a tetejére a maradék túrós cucc jön. Én egy kis tepsibe tettem még a cserépedényt, mert elég keskeny a fala, nehogy levet eresszen. Mehet a 200°C-os sütőbe.

Egész adag:
Kalória: 788 Kcal
Fehérje: 53,1 g
Zsír: 50,7 g
Szénhidrát: 25 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése