Az ötlet apropója, hogy elcsesztem a krémet..nem kicsit, hanem nagyon! Jó kis csokis masszív szeletet készültem sütni, de nem volt itthon több zselainlapom, amivel a margarint ki akartam váltani, így hozzáadtam egy kicsi zselatinfixet..na ez ilyen gyönyörűre kicsapta az egészet..Ott álltam és néztem nagy boci szemekkel, szóhoz sem tudtam jutni. Aztán arra gondoltam, ha ezt a fiúk meglátják hozzá sem fognak szagolni, akkor megeszem Én egyedül, mert marhafinom.. aztán meg az, hogy ekkora adagot még megboldogult 100 kg-os koromban sem tudtam volna benyomni, nemhogy most...És akkor beugrott, hogy lesz belőle cuccos! Mi így hívunk minden kaját, ami arról szól, hogy összedobjuk egy rakásra és majd lesz belőle valami, általában ezek szoktak a frankóbbak lenni.
Piskóta hozzávalói:
Én kaptam kipróbálásra 2 zcs Szafi reform paleo sütemény lisztkeveréket, annak a hátoldalán lévő leírás szerint sütöttem egy szénhidrátcsökkentett piskótát.
DE lehet készíteni helyette sima 4 tojásos, zabpehelylisztes piskótát is.
Krém hozzávalói:
3 ek zabpehely darálva (45g)
3 dl laktózmentes tej
1 ek Dia-wellness cukorhelyettesítő
1 tojássárgája
2 ek kakaópor
1 tk rumaroma
2 dl cukor és laktózmentes tejszínhab
2 zcs habfixáló
(Ami az állagot szétbombázta az az expressz zselatin fix..na azt ne tegyetek hozzá, ebbe a sütibe pont jó anélkül is és akkor a csokis massza olyan igazán szép csokis kinézetű lesz)
500 g magozott meggy +díszítésre pár szem
2 dl tej + 1/2 üveg rumaroma
Első lépésben kisütöm a piskótát, hagyom kihűlni, meglocsolom 2 dl rumaromás tejjel, de úgy, hogy szinte elázzon az egész piskóta, közben kimagozom a meggyet.
A krémhez a darált zabpelyhet, tojás sárgáját, édesítőszert kakaóport csomómentesre keverem kevés tejjel, majd hozzáöntöm a maradékot. Sűrű krémet főzök, hozzáöntöm a rumaromát és hagyom hideg helyen hűlni.
Amikor kihűlt felverem a tejszínhabot habfixálóval, a krémhez adom.
A sorminta teljesen tetszőleges úgy teszed le a rétegeket, ahogyan csak szeretnéd.
Piskóta, meggy, krém...Mehet a hűtőbe 1-2 órára.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése